DraganDobrasinovic

Драган Добрашиновић одлази из Топличког центра и Коалиције, нови људи на челу организација

Драган Добрашиновић, председник Топличког центра за демократију и људска права и Коалиције за надзор јавних финансија, поднео је оставке на функције које је обављао у ове две организације. Разлог за ову одлуку је ступање на нову дужност у оквиру недавно формираног покрета Усправна Србија

„Био је ово сјајан период борбе за бољу и праведнију Србију. Када сам 2000. године са неколико другова основао Топлички центар, нисмо ни помишљали да ћемо од њега створити најбољу и најзначајнију антикорупцијску организацију у земљи. Ипак, десило се. Заслуга за то не припада само нама који смо све ове години радили у оквиру саме организације, већ и свим људима, а било их је на стотине, који су на различите начине учествовали у нашим активностима, подржавали нас и веровали у исправност наше борбе. Они су нам давали снагу да издржимо и када није било ни лако ни једноставно. Посебну захвалност дугујемо професору Мирославу Прокопијевићу, нашем великом другу и сараднику, који је до последњег тренутка био уз нас. Његова подршка и огромно знање били су нам од непроцењиве помоћи“, каже Драган Добрашиновић. 

Оставке ступају на снагу 01. новембра, а Топлички центар за демократију и људска права и Коалиција за надзор јавних финансија изабраће нове челне људе. 

„Сигуран сам да ће и једна и друга организација донети праве одлуке и изабрати људе који ће додатно унапредити њихов рад. Нашој земљи су потребни снажни, одлучни, стручни и добро организовани грађани, који ће кроз различите форме друштвеног ангажовања доприносити развоју и напретку Србије. Не сумњам да ће и у периоду који је пред нама и Топлички центар и Коалиција бити на челу промена које нашу земљу чине бољом, а друштво праведнијим и сигурнијим“, изјавио је Драган Добрашиновић.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email