Празници нам стижу!

Да ништа не би било исто, а све остало непромењено, постарао се двојац Вучић – Брнабић. Највеселији тандем од одласка Мије и Чкаље, ношен новогодишњом еуфоријом, обећао је свом народу све: просечну плату од 900 евра, пензију од 440, путеве, мостове, станове за младе, реформу образовања, оснаживање јавних предузећа, либерализацију, још много тога. Све већ за 14 милијарди евра, у оквиру плана за препород “Србија 2025”. Председник је поново цртао, премијерка подврискивала, било је узбудљиво, свечано, прелепо. Све у свему, било је лудо.

Наравно, све ће бити финансирано из буџета и страних кредита, а и изнад свега подупрто величанственим Мини Шенген пројектом, који ће обезбедити стабилан и континуиран раст БДП-а од додатних чак 0,7%. Дакле, албански парадајз ће од сада бити хормон нашег раста, хипофиза економског и друштвеног препорода Србије. Браво!

Не бих да било шта кварим, посебно не тражењем игле у пласту сена и питањима типа како се то, за пет и по година, са свега 90 милона евра уложених у развој вештачке интелигенције постаје лидер у четвртој индустријској револуцији. Или, још би било горе, како руку под руку иду либерализација и етатизација, оличена у јачању јавних предузећа. Не то, само једно питање, и то не њима, веселом двојцу, већ нама, егзалтираној ТВ публици.

Хоћемо ли поверовати веселој браћи, жалосна нам мајка, када су нам пре само пар дана даривали Закон о јавним набавкама који ће конкуренцију претворити у изузетак, а монополе и директне погодбе у правило, и тиме нам јавно рекли “Да, ми смо Корупција лично, добро нам дошли, бићете опљачкани”!? И све то зачинили лекс специјалисом за инфраструктурне пројекте, чисто да потврде брејк!? Да не помињем ништа друго из богате праксе, афере, стварно не бих ништа да кварим. Потрајало би, а на излазак под бљештаве рефлекторе ТВ спектакла чекају и неки други увесељивачи.

Увесељивачи, не узбуњивачи!

Подели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Коментари