2019 Global Go To Think Tank Index Report

Још једно признање Топличком центру

Универзитет у Пенсилванији је и ове године на листу најбољих светских истраживачких организација које се баве темом транспарентности и добре управе уврстио Топлички центар за демократију и људска права. Топлички центар је рангиран као 35. на свету у Global Go To Think Tank Index Report 2019, извештају који један од најпрестижнијих универзитета на свету објављује последњих 14 година.

Годишњи Global Go To Think Tank Index рангира водеће светске истраживачке центре у различитим категоријама. Извештај је резултат панела одржаних са представницима близу две хиљаде институција, стручњака из штампаних и електронских медија, академске заједнице, јавних и приватних донаторских институција и влада широм света.

Овим поводом, председник Топличког центра за демократију и људска права, Драган Добрашиновић је изјавио: „Чињеница да смо већ другу годину за редом најбоље пласирана организација не само из Србије, него и са простора бивше СФРЈ, Балкана и Централне Европе, представља велико признање и подстицај за будући рад. Ово признање треба да послужи као охрабрење и другим организацијама, али и грађанима Србије у борби за успостављање политичког система и праксе у којој ће власт бити контролисана и подређена интересима грађана“.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email