nacionalni-stadion

Обуставити иницијални тендер за изградњу Националног стадиона

900 милиона динара, односно 7,6 милиона евра новца грађана Србије биће потрошено на намештен тендер за прву фазу непотребног пројекта изградње Националног стадиона у Сурчину

За  “управљање пројектом” и стручни надзор” Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које би и требало и могло само да уради овај посао, ангажоваће извођача који је у 2021. години остварио минимум 1,8 милијарди динара пословног прихода. Несразмера између вредности саме набавке, која за 5 година износи 900 милиона динара, односно 180 милиона годишње, и захтеваног годишњег промета у 10 пута већем износу, сваком ко је макар мало упућен у злоупотребе у јавним набавкама јасно указује да је посао већ унапред намењен тачно одређеном понуђачу блиском врху власти. 

Због тога, Топлички центар за демократију и људска права позива Министарство да обустави поменути поступак јавне набавке, а Владу Србије да одустане од овог суманутог, мегаломанског и штеточинског посла и грађане Србије поштеди непотребних и бесмислених трошкова од најмање 250 милиона евра. 

Поред стадиона Црвене Звезде и Партизана, који ће према више пута поновљеним најавама  у скоријем периоду бити реконструисани, не постоји никакво оправдање за изградњу Националног стадиона. Ово посебно ако се има у виду начин на који је држава започела активности на овом послу, од кога ће једини прави добитници бити људи из самог врха власти и њихови уходани бизнис партнери.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email