Највећи перач пара у Србији није Шарић него Вучић

Кад је реч о званичним приходима Српске напредне странке у 2020. години, они показују да је ова странка прошле године приходовала око 1,1 милијарде динара из јавних извора и по различитим основама, између осталог и за изборе. Додатни извор прихода су донације, од којих се на рачун СНС слило близу 40 милиона динара. Судећи према финансијском извештају који је објавила СНС, највећи број донација износио је око 40.000 динара, а новац је уплатило више од 1.000 особа. Половина је као основ навела изборну кампању.

Оно што није наведено у извештају, а о чему се годинама уназад спекулише јесу додатни извори прихода.

Председник Коалиције за надзор јавних финансија Драган Добрашиновић каже да оно што је пријављено у финансијском извештају СНС, сасвим сигурно нису једини, а ни највећи извори прихода ове странке.

„Пре свега морам да кажем да су буџетска средства која странка добија сасвим довољна за њено функционисање у нормалним условима. Нису то мала средства, то су озбиљне паре. Међутим, пошто Српска напредна странка тежи монополу на политичкој сцени, то превазилази оно што добијају из буџета. Њима просто треба огроман новац за куповину људи, одбора других странака, за трансфере значајних појединаца из других странака или куповину целих партија, као што је сад случај са Александром Шапићем. Они једноставно купују. И спремни су све да плате, али не својим новцем, већ новцем грађана Србије – из буџета. Буџетски новац се пребацује њима блиским фирмама у намештеним тендерима, које затим део тог новца враћају на рачун СНС. Тако чист буџетски новац, постаје прљави новац кроз њихове коруптивне радње и такав улази у ланац исхране СНС“, каже Добрашиновић.

СНС је, према његовим речима у том ланцу исхране предатор, а исту улогу има и на политичкој сцени.

„Они прождиру редом све и за то им није довољан новац који добијају из буџета. Зато перу новац из буџета Србије кроз јавне набавке са једним понуђачем, јавно-приватна партнерства са једним те истим фирмама, затим формирањем мега предузећа, као што је Миленијум тим, који добија све послове од изградње гасовода, до бањског туризма. Они константно перу новац, наш новац. И зато није Дарко Шарић највећи перач новца, већ је то Александар Вучић“.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email