Јасна Филиповић

Jasna V

Poђена je у Београду где је завршила основну школу и гиманзију и дипломирала социологију на Филозофском факултету. Развојем цивилног друштва је почела да се бави половином деведесетих година радећи у Фонду за отворено друштво и учествујући у бројним акцијама и иницијативама невладиних организација. Од 2002. до 2004. радила на имплементацији КАРДС програма Европске уније „Подршка цивилном друштву који је имао за циљ пружање техничке помоћи и подизање капацитета организација цивилног друштва у педесет најнеразвијенијих општина у Србији. 

Од 2004-2012. године је радила у Центру за развој непрофитног сектора (ЦРНПС) реализујући бројне пројекте  у области борбе против корупције и финансијске одрживости невладиних организација у Србији. Током 2006. године оснива Коалицију за надзор општинских буџета и покреће иницијативу за транспарентније финансирање невладиних организација унутар буџетске линије 481 – дотације за НВО.

Од 2013. до 2019. се интензивно бавила јавним набавкама у оквиру регионалне коалиције „Balkan Tender Watch“ (BTW). Јуна 2012. године почиње да ради у Центру за примењене европске студије (ЦПЕС) где се, поред мониторинга примене антикорупцијских  политика и праћења ефеката реформи у процесу европских интеграција Србије, бави мониторингом поглавља 5 – јавне набавке. Чланица је Конвента за поглавље 5 и 32.