Димитријевићу, јеси ли и ти музичар?

Коалиција за надзор јавних финансија позива др Бојана Димитријевића, новоизабраног члана Фискалног савета, да се без одлагања изјасни да ли је у тренутку избора у овај независни државни орган био члан Српске напредне странке.

Имајући у виду околност да је чланом 92в Закона о буџетском систему прописано да „члан Фискалног савета не може бити члан политичке странке“, а да су у јавности присутне информације да је Бојан Димитријевић од 2008. године члан СНС-а, ово изјашњавање је од суштинске важности за регуларност његовог избора.

Бојан Димитријевић је дужан да јавности саопшти ову информацију како би се утврдило да ли је, евентуалним прикривањем информације о чланству у странци, довео народне посланике у заблуду приликом изјашњавања за његов избор и тако директно утицао на кршење закона од стране народних посланика.

Уколико је, ипак, Димитријевићево чланство у СНС-у престало, за јавност би било веома важно да сазна не само време, већ и разлоге иступања из владајуће странке. Време иступања обавезно, а разлоге уколико је Бојан Димитријевић расположен да их саопшти.

Што се пре буде изјаснио на питање о чланству у Српској напредној странци, биће јасније да ли је Бојан Димитријевић заиста члан Фискалног савета или слепи путник који је у овај државни орган прошверцован гажењем закона од стране парламентарне већине.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email