zakljucak

Влада срамно и очекивано

Поводом Закључка којим је Влада одбацила захтев за приступ информацијама од јавног значаја, којим су тражене информације о набавкама медицинске и друге пратеће опреме купљене у циљу сузбијања пандемије изазване корона вирусом,Топлички центар саопштава:

Закључак Владе Републике Србије сраман је и скандалозан. Једино што је у њему тачно и веродостојно је, што као такав, у потпуности личи на оног ко је акт донео –  Владу Републике Србије.

Недостављање информација о томе како је држава у време ванредног стања трошила новац грађана Србије управо тим грађанима, не може се ничим оправдати, али се може лако разумети.

Мотив и разлог за скривање информације од јавног значаја имају само они којима откривање истине не иде у прилог. У противном, ништа боље по власт него да се сама похвали и на увид јавности стави сваки уговор који је склопила и сваки динар који је потрошила у њиховом интересу. Ова Влада, очигледно, нема чиме да се похвали. Или нас, у својој добронамерности, недостављањем информација само штити од трауме коју носи суочавање са криминалом енормних размера?

Влада, која је слика и прилика неодговорности и моралне посрнулости, нити може, нити хоће боље. За грађане, који бољем теже и боље заслужују, остаје питање шта се све још од њих скрива и колико се на томе о њиховом трошку профитира. Јер, ако је власт оволико упорна у прикривању информација о трошковима начињеним да би се, наводно, заштитили здравље и животи људи, колико и шта се тек скрива, фингира и лажира у пословима који нису у тој мери видљиви и не буде такво интересовање јавности?

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Колика је стварна цена велелепности?

Сјајну вест да ће испред Храма Светог Саве бити изграђен велелепни парк прати и фантастична цена. Према најави председника Вучића, цена велелепности коју ће платити

Похитајте и прионите

Топлички центар за демократију и људска права затражио је од Владе Републике Србије детаљне информације о набавкама радова на изградњи ковид болница у Београду и