777

Велико признање за Топлички центар

Универзитет у Пенсилванији је на листу најбољих светских истраживачких организација које се баве темом транспарентности и добре управе уврстио Топлички центар за демократију и људска права. Нашли смо се на 36. позицији на свету у Global Go To Think Tank Index Report 2018, извештају који поменути универзитет објављује последњих 13 година.

Годишњи Global Go To think Tank Index рангира водеће светске истраживачке центре у различитим категоријама. Извештај је резултат панела одржаних са представницима 1.796 институција, стручњака из штампаних и електронских медија, академске заједнице, јавних и приватних донаторских институција и влада широм света.

Овим поводом, председник Топличког центра за демократију и људска права, Драган Добрашиновић је изјавио: „Ово је сјајна вест и велико признање за упоран и професионалан истраживачи и аналитички рад који траје пуних 18 година. Признање не припада само нама, већ и колегиницама и колегама из Коалиције за надзор јавних финансија и свим сарадницима и пријатељима са којима смо годинама градили нашу организацију. Признање је последица великог заједничког патриотског подухвата добронамерних, образованих и храбрих људи, који ће наставити да се боре за Србију у којој ће власт бити подређена вољи и контроли грађана и радити у њиховом најбољем интересу“.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email