Топлички центар међу најбољим светским организацијама

Универзитет у Пенсилванији је и ове године, трећи пут за редом, на листу најбољих светских истраживачких организација које се баве темом транспарентности и добре управе уврстио Топлички центар за демократију и људска права. Топлички центар је рангиран као 35. на свету у Global Go To Think Tank Index Report 2020, извештају који један од најпрестижнијих универзитета на свету објављује последњих 15 година.

Годишњи Global Go To Think Tank Index рангира водеће светске истраживачке центре у различитим категоријама. Извештај је резултат панела одржаних са представницима близу две хиљаде институција, стручњака из штампаних и електронских медија, академске заједнице, јавних и приватних донаторских институција и влада широм света.

Овим поводом, председник Топличког центра за демократију и људска права, Драган Добрашиновић је изјавио:

„Вест о још једном великом признању за Топлички центар стигла је у истом дану када и информација да је Србија назадовала на светској листи Индекса перцепције корупције на којој сада заузима поражавајуће 94. место на свету. Што се нас тиче, радо бисмо мењали признање да смо међу најбољима на свету и  у Европи и најбољи у централној и  источној Европи за одговоран однос српских власти према јавним финансијама и грађанима наше земље. Све док је Србија земља у којој најбоље од свега успева корупција, ниједно признање за антикорупцијске активности неће бити сатисфакција“.

Global Go To Think Tank Index Report 2020

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email