20. октобар 2010. године

 

Објављен тендер за продају Телекома

 

Министарство финансија је објавило тендер за продају 51% акција Телекома Србија. Рок за пријаву заинтересованих је 26. новембар 2010. године.
 

Услов за учешће на тендеру је да потенцијални купац буде телекомуникациона компанија која је пружала телекомуникационе услуге најмање пет година пре објављивања тендера, с најмање 20 милиона претплатника фиксне и мобилне телефоније и Интернета на крају 2009. године. Неопходно је и да је компанија вредела најмање три милијарде евра 30. септембра 2010. године и да је претходне пословне године имала консолидовани приход већи од четири милијарде евра и консолидована средства од најамње пет милијарди евра.
 

На тендеру могу учествовати и конзорцијуми које предводи компанија с најмање 51% удела у конзорицијуму и која испуњава тендерске услове, наводи се у огласу.
 

Потребно је да заинтересовани уплате 10.000 евра за откуп тендерске документације, у којој ће бити наведени детаљи о року и начину подношења понуда за куповину Телекома.
 

Министарство финансија ће писменим путем обавестити заинтересоване да ли испуњавају услове тендера, пошто приватизациони саветник Citigroup анализира захтеве, а квалификовани купци ће добијати тендерску документацију од 1. новембра 2010. године.

 

Јавни позив за продају 51% акција Телекома