Комплетирани јахачи апокалипсе

Петак, 20. март

Кимџонгунизација западног света у пуном јеку. Тоталитаристички сценарио један на један. Експеримент који потире све лажљиве и лицемерне приче политичког и медијског естаблишмента о слободи и људским правима као темељним вредностима демократског друштва даје фантастичне резултате. Европа умире од страха.

Политички лидери су размаженом конзумеристичком стаду медиокритета, познатом и под именом слободни грађани слободног света, вирусом са сумњивим својствима и медијским спектаклом за само пар недеља урадили оно за шта је Стаљину требало 20 милиона мртвих Руса.

Људи широм Европе, претежно стари и болесни, и даље оболевају и умиру од корона вируса. Заиста необично за грип. Да ли ико броји умрле од страха који сеју политички лидери западног света? И Србије, наравно.

Због основа сумње да је посредством једне вајбер групе (!?) ширио лажне информације да пумпе неће продавати гориво физичким лицима, и тако извршио кривично дело изазивање панике и нереда, лишен је слободе извесни П. Д. (1989.) из Београда.

Хоће ли један други Београђанин, са иницијалима и годином рођења познатим редакцији, бити макар јавно опоменут због изјаве да ће Србија, у периоду ванредног стања, гориво извозити?

Субота, 21. март

Професионални сејачи страха настављају да бриљирају. Портикла, извињавам се, маска, патетика, сузе, драматика, сви реквизити су у функцији. „Не терајте нас да уведемо полицијски час од 24 сата. И баш ме брига што нико други није то увео, ја ћу да уведем“, поручио је председник грађанима Србије. Браво за председника!

Ево прилике да и он једном у животу у нечему и некоме буде први.

Сваким поступком од тренутка увођења ванредног стања, председник и премијерка убедљиво доказују да су супстрат и супститут безначајности. Предлажем да се, због премора, мењају по недељама. Нека од понедељка председник буде супстрат, а премијерка супститут, а од наредне недеље нека замене улоге. Грађани не само да ће разумети разлог промене, већ неће ни приметити разлику.

Недеља, 22. март

Док се забране за грађане пооштравају и расту претње званичника за њихово кршење, медији су у преподневним сатима пренели вест са званичног инстаграм налога председника Србије да се Александар Вучић нашао у изненадној посети Мађарској, односно њеном председнику Виктору Орбану! Кад се врати, самоизолација од 14 дана! Или важи за све или не важи.

Понедељак, 23. март

Најзад добра вест! ЕУ отвара преговоре о чланству са Албанијом и Северном Македонијом (у наставку СМ). Мотиви за СМ ми, мада се могу наслутити, нису најјаснији, али за Албанију потпуно разумем.

Сад, кад Европска унија све више личи на Албанију Енвера Хоџе, искуства ове балканске државице могла би бити од кључог значаја за устројавање и уходавање новог европског поретка.

У јутарњим сатима ни трага ни гласа од председника Вучића који је 22. марта боравио у ненајављеној посети Мађарској. Ста се дешава? Надам се да ће МУП хитно обавестити јавност да ли се особа А. В. (50), вратила у Србију, да ли је у складу са уредбом Владе РС смештена у Моровић или на други начин изолована и да ли је тестирана на коронавирус.

„Биће строго контролисана изолација и видећете у наредним данима људе који ће добити од три до 12 година затвора ако је прекрше“, припретио је Александар Вучић на вечерњој конференцији за медије. Занимљиво. Ни речи о томе како је поменути избегао мере изолације и тестирање иако је неспорно да је претходног дана ушао у Србију из Мађарске.

Уторак, 24. март

Двадесет једна година од почетка НАТО бомбардовања Србију (Југославије). До поднева, у већини медија ни помена о овој срамној и на бруталним лажима заснованој војној кампањи најмоћнијег војног савеза на нашу земљу. Готово ни слова о ужасној агресији невидљивог непријатеља, праћеној невиђеним манипулацијама и хистеријом свих великих западних медија. Да, тада смо ми били вирус који је невидљиви требао да уништи.

Јавност и даље остаје без икаквог одговора на логично и оправдано питање због чега лицу А. В. (50), тренутно запосленом на радном месту председника Србије, за које је поуздано утврђено да је 22. марта 2020. године ушло у Србију из Мађарске, није одређена мера изолације од 14 или 28 дана.

Ова мера предвиђена је за све грађане Србије који у земљу улазе из држава у којима су забележени случајеви коронавируса. Поменуто лице се, иначе, у јавности појављује повремено са маском а повремено без ње, чиме уноси додатну забуну. Узгред, ово лице је у неколико наврата виђано у друштву више од пет особа, што је осталим грађанима забрањено.

„Власници и менаџмент хотела Наис извињавају се председнику Србије Александру Вучићу, нашим радницима који су се узнемирили због могућности да изгубе своја радна места, као и свима који свакодневно улажу огромне напоре у борби против корона вируса“, саопштено је након оправдано оштре реакције председника на отпуштање 60 одсто запослених у овом хотелу. Извињење председнику Вучићу!? Идемо даље, може то и јадније.

Среда, 25. март

„Само сам једну грешку направио“, рекао је Александар Вучић у обраћању из Штарк арене, а онда додао: „Због Устава… Да је нисам направио, не бисмо имали ни четвртину проблема“. Вучић је затим открио која је то грешка била: „Пустили смо све наше људе у земљу“. Да трагедија и фарса често иду руку под руку, знали смо. Али да су у тако блиском сродству, откривамо захваљујући овом дичном уставобранитељу. Не знам само шта му би да западне у ову антиномију после свих кршења и ниподаштавања највишег правног акта. Корона није, она напада плућа. Једино ако је у председнику оживео дух Томе Вучића Перишића.

Четвртак, 26. март

Трилинг јахача – Вучић, Брнабић, Вулин, добио је четвртог достојног члана и, као што добри обичаји налажу, прерастао у квартет. У питању је Марко Ђурић, директор канцеларије за Косово и Метохију. Место у овој узорној скупини сејача панике и страха, која тренутно наступа под маскама, мали Марко је заслужио из два разлога. Први је тај што, као и претходна тројка, изгледа далеко лепше и отменије са маском него без ње. Други, малишина маска, која ни најмање не подсећа на портиклу, какву користе АВ и АБ, нити на гас маску коју користи министар курсиста АВ, убедљиво је најсензуалнија, да не кажем најеротичнија. Снежно је бела, благо напућена, са дискретним жутим детаљима налик облинама, што преплашеном аудиторијуму даје наду да није све изгубљено. Јер, све и да нико од нас не преживи опаки вирус, преживеће уметност, чији је најузвишенији израз управо ова експресија малишиног префињеног сензибилитета.

Подели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Коментари