sednica vlade

Како ови руше!

Усвајањем предлога закона у циљу наводног убрзавања изградње инфраструктурних пројеката од посебног значаја за Републику Србију, Влада Републике Србије је још једном суспендовала Закон о јавним набавкама и широм отворила врата злоупотребама и корупцији.

Захваљујући овом мутант закону и већ успостављеној пракси, јавне набавке у Србији ће постати изузетак, а изузеци од примене поступака јавних набавки правило.

Уместо да се политика конкуренције јача, она се уништава, а самим тим уништава се и слободно тржиште и додатно цементирају монополи у пословима у којима је држава наручилац. Коалиција за надзор јавних финансија позива Владу Републике Србије да образложи како је оно до чега се дође путем директне погодбе за грађане Србије повољније од уговора који су последица конкурентске утакмице.

Коалиција за надзор јавних финансија подсећа народне посланике да су мандат добили од грађана, а не од Владе, и да је њихова дужност да штите јавни, а не појединачни лукративни интерес, те их позива да гласају против овог штеточинског предлога закона којим се додатно разграђује правни поредаак Републике Србије.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email