Zoran Drobnjak

Ако је Дробњак на слободи, зашто би било ко био у затвору?

И месец дана од објављивања Извештаја о ревизији правилност пословања ЈП „Путеви Србије”, коју је спровела Државна ревизорска институција, в.д. директора овог јавног предузећа Зоран Дробњак и његови сарадници су на слободи.

Оно што не би било могуће ни у једној иоле пристојнијој земљи, могуће је у Србији. Против лица која руководе јавним предузећем  за које је Државна ревизорска институција непобитно утврдила да је у току 2018. и 2019. године набавило добра, услуге и радове у  износу од 51,38 милијарди динара без спроведеног поступка јавне  набавке, а  да  нису  постојали разлози за изузеће од  примене  Закона о јавним набавкама, нема ни поступка ни оптужнице.

Јадна је земља која има тужилаштво које се не обазире на чињенице утврђене од стране највишег државног органа ревизије јавних средстава и у којој не само да су на слободи, већ несметано управљају великим системима функционери одговорни за злоупотребе стотина милиона евра.

Никоме у Србији више није нејасно да закони у овој земљи важе само за оне који нису део владајућих структура, нити да овде нема ни тужилаштва ни судова. Оно што се тим именом зове само је лажни и лицемерни назив за техничку подршку високом политичком криминалу и корупцији у овој земљи.

Једино што, након свега, остаје нејасно је докле ће грађани Србије беспоговорно инвестирати свој тешко зарађени новац у сопствену пропаст и пропаст своје државе и њених виталних институција.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Зашто опет, председниче, зашто?

Поводом потписивања Споразума о сарадњи између Министарства рударства и енергетике и компаније „UGT Renewables LLC“ о изградњи соларних панела на 2.000 хектара на десетак локација