Zoran Drobnjak

Ако је Дробњак на слободи, зашто би било ко био у затвору?

И месец дана од објављивања Извештаја о ревизији правилност пословања ЈП „Путеви Србије”, коју је спровела Државна ревизорска институција, в.д. директора овог јавног предузећа Зоран Дробњак и његови сарадници су на слободи.

Оно што не би било могуће ни у једној иоле пристојнијој земљи, могуће је у Србији. Против лица која руководе јавним предузећем  за које је Државна ревизорска институција непобитно утврдила да је у току 2018. и 2019. године набавило добра, услуге и радове у  износу од 51,38 милијарди динара без спроведеног поступка јавне  набавке, а  да  нису  постојали разлози за изузеће од  примене  Закона о јавним набавкама, нема ни поступка ни оптужнице.

Јадна је земља која има тужилаштво које се не обазире на чињенице утврђене од стране највишег државног органа ревизије јавних средстава и у којој не само да су на слободи, већ несметано управљају великим системима функционери одговорни за злоупотребе стотина милиона евра.

Никоме у Србији више није нејасно да закони у овој земљи важе само за оне који нису део владајућих структура, нити да овде нема ни тужилаштва ни судова. Оно што се тим именом зове само је лажни и лицемерни назив за техничку подршку високом политичком криминалу и корупцији у овој земљи.

Једино што, након свега, остаје нејасно је докле ће грађани Србије беспоговорно инвестирати свој тешко зарађени новац у сопствену пропаст и пропаст своје државе и њених виталних институција.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email