spreciti Vucicev desant na budzet 1

Спречити Вучићев десант на буџет

Коалиција за надзор јавних финансија позива народне посланике свих парламентарних странака да гласају против владиног Предлога закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима, којим би, наводно, требали да буду решени проблеми грађана задужених у овој валути. 

Овај популистички акт, који је део политичке кампање председника Србије и његових најближих сарадника, коштаће грађане наше земље, према пројекцијама саме Владе, 11.686.680.000,00 динара, односно нешто више од 99 милиона евра по данашњем курсу Народне банке Србије. 

Нема цивилизоване земље на свету у којој су они који не дугују обавезани да плате за оне који су дужни, нити демократске земље у којој се извршна власт уплиће у уговоре закључене између приватних субјеката.  

Усвајање овог и оваквог предлога закона био би још један корак ка урушавању система јавних финансија и додатној контаминиацији српске политичке сцене у режији актуелног председника и његових најближих сарадника. 

То што Александру Вучићу ниједна милијарда динара грађана Србије утрошена на његову политичку пропаганду није улудо бачена не обавезује никога, а најмање народне посланике, да му асистирају у пустошењу српског буџета. Напротив. 

Због тога, још једном апелујемо на народне посланике да се одупру тиранији безумља, спрече Вучићев десант на српске јавне финансије и да као истински народни представници одбаце овај наопаки и штеточински предлог закона. И наравно, сачувају ових 99 милона евра, за разлику од других стотина милона које су утрошене супротно јавном интересу. 

Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Јавни позив за организације цивилног друштва

Бечејско удружење младих – БУМ позива организације цивилног друштва да се укључе у процес надзора финансирања омладине и спорта из локалних буџета. Позивамо мотивисане организације

Набавка пропаде, шта сад?

Након обавештења упућеног надлежном тужилаштву и упозорења упућеног јавности, од набавке камиона кипера у Прокупљу – ништа. Пошто ниједан од других потенцијалних понуђача није могао

Намештање тендера: завршни чин

Топлички центар за демократију и људска права обавестио је Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу о незаконитостима у поступку јавне набавке