Prokopije

Одлазак

Напустио нас је Мирослав Прокопијевић. 

Остали смо без пријатеља који је био више од пријатеља, професора који је био више од професора, интелектуалца који је био више од интелектуалца. Изгубили смо човека бистре мисли, огромног образовања, јасног језика, префињене естетике. Отишао је човек са ставом. Човек бескрајног интелектуалног и личног поштења, усправног хода и чистог образа. Непоткупљив и сасвим нестваран у временима у којима је све на продају. 

Мирославе, хвала ти за године које си делио са нама. За све чему си нас научио. За морални и интелектуални узор који си нам пружио. За све дане и ноћи које си обасјао својом племенитошћу.

Мирославе, добри наш друже, путуј с миром. Била је част бити део твог света. 

Мирослав Прокопијевић је рођен 1. новембра 1953. године у Лучанима. Основну школу је завршио у Лучанима, а Гимназију у Чачку. Дипломирао је на Природно-математичком факултету у Београду 1976. године, где је и магистрирао 1978. године. На Филозофском факултетуу Београду је дипломирао 1978. године, а магистрирао је 1984. године. Докторирао је на Факултету политичких наука у Загребу 1984. године. 

Радио је као нучни саветник у Институту за европске студије у Београду. Објавио је више значајних публикација и више од 150 радова у часописима. Био је редовни професор на Европском универзитету у Београду и ванредни професор на универзитету Нова Горица у Црној Гори. Предавао је као гост-професор на више универзитета у свету, међу којима су универзитети у Лајпцигу, Торину, Дуизбургу и Универзитет Џорџ Мејсон у Сједињеним Америчким Државама. Учествовао је на више од 200 међународних конференција и организовао више округлих столова и летњих школа из области филозофије, економије и јавног избора. 

Мирослав Прокопијевић биће сахрањен у петак, 25.01.2019. године, у 14:30 на Новом гробљу у Београду. Опело ће се одржати у 14:00 часова.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Намештање тендера: завршни чин

Топлички центар за демократију и људска права обавестио је Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу о незаконитостима у поступку јавне набавке

Спречити Вучићев десант на буџет

Коалиција за надзор јавних финансија позива народне посланике свих парламентарних странака да гласају против владиног Предлога закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима,

Ни евро за задужене у францима

Коалиција за надзор јавних финансија позива Владу Републике Србије да одустане од најављене намере да издвоји 120 милиона евра у циљу решавања проблема грађана задужених